Industrimässor och evenemang

Aktuella mässor, intressanta seminarier och andra evenemang som
är värda att boka in.

Vi reserverar oss för ändringar. Vänligen kontrollera datum etc med respektive arrangör.
För ytterligare info om mässnummer etc, kontakta oss gärna på

telefon: 031-68 00 00 eller e-post: info@verko.se.

Klicka för att komma till lista med mässor för följande år:

2021

DatumPlatsNamnInfo
Mars
23-26DüsseldorfMETAV 2021Internationell mässa i Düsseldorf för produktionsteknik och automatisering.
24-25Öksnehallen KöpenhamnSCANDINAVIAN COATINGUnder årens lopp har mässan blivit mer och mer internationell med deltagare från 15 länder och utställare från t. ex Tyskland, Italiet och Turkiet
April
14-15SkellefteåEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
12-16HannoverHannover MesseVärldens ledande och största industrimässa. "Home of industrial pioneers"
21-22Ålesund NorgeEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
21-22JönköpingMetal Inspiration Days"Wow, vilka fantastiska dagar det har varit.

Årets upplaga av Metal Inspiration Days bevisade att vi kan fortsätta växa och med cirka 660 anmälningar till dagarna och 380 till Inspirationskvällen har vi slagit rekord i år igen. ABB Robotics, Edströms Maskin och Stenbergs samlade branschen i Jönköping och med två intensiva dagar med många nya samarbeten och intressanta diskussioner..." Så sammanfattades Metal Inspiration Days 2019. I år är det dags igen.
Maj
4-7StuttgartCONTROLMässa om kontroll och kvalitetssäkring
5-6Gävle DalaEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
15-17Öksnehallen KöpenhamnECar ExpoUpplev det laddade mötet med framtidens fordon.
19-20DortmundMAINTENANCE DORTMUNDMässa för leverantörer av produkter och tjänster inom underhåll
19-20OskarshamnEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
26-27MalmöPLASTTEKNIKMässan för alla som arbetar med polymera material hålls i Malmö.
26-27SödertäljeEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
Juni
22-24MünchenAUTOMATICA SPRINTInternationell mässa i München för robotautomatisering
September
1-2GällivareEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
14 - 16BirminghamSUBCON BIRMINGHAMThe Engineer Expo and Manufacturing Management Show
15-16EskilstunaEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
21-23Tampere FinlandALIHANKINTAÅrlig underleverantörsmässa. Finlands ledande industrimässa med ca 20.000 besökare och utställare som möts för att uppnå högre produktivitet på ett bättre och effektivare sätt.
29-30Porsgrunn, NorgeEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
29-30Eriksbergshallen
Göteborg
Advanced Engineering24 - 25 mars ADVANCED ENGINEERING ÅBYMÄSSAN GÖTEBORG
Tillverkningsindustrins mötesplats för produktutveckling & sourcing. Den 24 - 25 mars 2021 intar Advanced Engineering Åbymässan. Denna händelserika 2-dagarsmässa är tillägnad produktutveckling inom industrin.

"Upptäck sveriges mest självklara arenan för dig som vill träffa nya leverantörer och säkra att du är up-to-date med de senaste möjligheterna inom produktutveckling för industrin"
Oktober
5-7Center Stuttgart
Tyskland
Parts2cleanInternationell mässa om Rengöring. Arrangeras av Deutsche Messe
4-6Svenska mässan GöteborgSCANAUTOMATIC Scanautomatic har etablerat sig som den självklara mässan för svensk industri när det gäller digitalisering, ny teknik, nya affärer och kunskapsöverföring. Det är här framtidens komponenter och automatiseringslösningar presenteras som kan göra din verksamhet mer konkurrenskraftig.
4-6Svenska mässan GöteborgProcessTeknik​ProcessTeknik har etablerat sig som den självklara mässan för kunskapsöverföring och nya affärer för hela processindustrin. Det är här framtidens processtekniska lösningar presenteras som kan göra din verksamhet mer konkurrenskraftig.
4-9MilanoEMOInternationell mässa för tillverkningsindustrin eller med en kanske bättre beskrivning
"The magic world of metalworking". EMO hålls varje udda år enligt schemat med 2 mässor i Hannover och 1 i Milano. Namnet EMO kommer från Exposition Mondiale de la Machine-Outil (Machine Tool World Exposition)
6-7NorrköpingEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
5-7Herning DanmarkSkandinaviens Teknologi og industrimesseSkandinaviens teknologi- och industrimässa med 17000 besökare och över 600 utställare. Arrangeras i nära samarbete med ledande branschorganisationer och samarbetspartners.
5-8StuttgartBONDEXPOMässa om industriell fästteknik och fästelement
12-14Karlsruhe
Tyskland
Deburring EXPO"Leading Trade Fair for Deburring Technologies and Precision Surfaces"
20-21VärnamoEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
26-29Svenska mässan
Göteborg
SCANPACK"Genom att föra samman innovatörer, designers, beslutsfattare, forskare och visionärer är Scanpack ett utforskande av vad förpackningsindustrin kan och måste vara imorgon"
26-29StuttgartBLECHEXPOInternationell plåtmässa som hålls i Stuttgart vartannat år. Mässan startades 1994 som Südblech. Mässan hålls tillsammans med Sweisstec, sammanfogningsmässan.
November
9-12Svenska Mässan GöteborgLogistik & TransportMässa och konferens för logistik- och transportlösningar
9-12JönköpingELMIA SUBCONTRACTORElmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa och arrangeras på Elmia i Jönköping. Här samlas årligen runt 1 200 utställare från cirka 30 länder. Sällan har du chans att på så kort tid träffa så många som är knutna till underleverantörsindustrin!

Läs mer på: www.elmia.se/sv/subcontractor
24-25LuleåEuroexpoEuroexpo är en serie regionala industrimässor som hålls på olika platser i Sverige och Norge ungefär en gång i månaden.
26-29StuttgartSCHWEISSTECSvetsmässan är ett utmärkt komplement till Blechexpo som hålls samtidigt. i Stuttgart. Tar upp alla sammanfogningsmetoder såväl mekaniska som termiska.
December
1StockholmÅTERVINNINGSGALANÅtervinningsgalan arrangeras av tidningen Recycling. Återvinningsbranschen har många framgångsrika, kloka och modiga företag. Galan är en fest där branschens alla hjältar får stå i fokus. Ett evenemang där alla delar av branschen under ett år kan mötas, utbyta erfarenheter och tillsammans fira branschens hjältar. Den 1 december i Stockholm på Berns uppmärksammas fantastiska människor och företag inom återvinningsbranschen för att kora Årets vinnare i 8 kategorier.
3-5GöteborgeCarexpoUpplev det laddade mötet med framtidens fordon.

2022

DatumPlatsNamnInfo
Januari
18-20NurembergEurogussNürnberg. Internationell mässa för formsprutning. Tekniker, processer och produkter
www.euroguss.de
25-26Eriksbergshallen
Göteborg
YTSKYDDSDAGARNANordens största mötesplats gällande renovering, ytskydd och förstärkning av utrustningar och konstruktioner i betong och metall.

Ytskyddsdagarna 25-26 januari 2021 arrangeras av Ytskyddsakademien i samarbete med FROSIO, SSG, Riksorganisationen Svenskt Underhåll, Auktoriserade Rostskyddsföretag samt Ytskyddsgruppen.
Februari
5-13Svenska Mässan
Göteborg
BåtmässanStort utbud av utrustning och tillbehör för motorbåt, segling och sportfiske. På Båtmässan finns något för alla: båtägare, båtentusiaster, barnfamiljer, fiskeintresserade, pryltokiga vattenälskare och nyfikna nybörjare.
Mars
15-18Svenska Mässan
Göteborg
UNDERHÅLLMötesplatsen är branschöverskridande men har sin tyngd inom industrin. Omkring 300 företag ställer ut och till Underhåll den 15-18 mars kommer fler än 10 000 besökare från en rad olika branscher.*


Här hittar du smarta lösningar för ett kostnadseffektivare underhåll. Med fokus på branschens viktigaste frågeställningar bidrar mötesplatsen till ökad förståelse för hur rätt utfört underhåll bidrar till stora lönsamhetsförbättringar, oavsett om det handlar om industri eller offentlig verksamhet.
22-24Tampere
Finland
NORDIC WELDING EXPOSvetsmässa på Tampere Exhibiton and Sports Centre
April
4-8Birmingham
England
MACHBrittisk mässa med fokus på metallbearbetning
26-29KarlsruhePaintExpoKarlsruhe, Internationell mässa om industrimålning
Maj
3-6Svenska mässan GöteborgELFACKNordens största mötesplats för el- och energibranschen
9-13DüsseldorfWIRE & TUBEInternationell mässa tråd- kabel och rörmässa

www.wire.de
www.tube.de
10-13JönköpingELMIA VERKTYGSMASKINERPå den kompletta produktionstekniska mässan utforskar du de senaste maskinerna i drift och upptäcker morgondagens utrustning. Här är helt enkelt allt samlat som har med verktygsmaskiner, verktyg och mätteknik att göra. Det är här du stärker din konkurrenskraft.
10-13JönköpingELMIA SVETSPå den ledande branschmässan serveras du nyheter och utforskar morgondagens teknik, utrustning och tillbehör. Här är helt enkelt allt samlat som har med svetsning och fogning att göra. Det är här du stärker din konkurrenskraft.
10-13JönköpingELMIA PLÅTPå den renodlade branschmässan utforskar du nyheter och upptäcker morgondagens teknik. Här finns ett brett utbud av maskiner i drift, verktyg och tillbehör för den plåtbearbetande industrin. Det är här du stärker din konkurrenskraft .
10-13JönköpingELMIA POLYMERPå Skandinaviens största renodlade mässa för plast och gummiindustri utforskar du nyheter och upptäcker morgondagens teknik. Här finns ett brett utbud inom områdena formsprutning, extrudering och kompoundering, i en unik, personlig och avslappnad miljö.
10-13JönköpingELMIA AUTOMATIONPå Sveriges ledande automationsmässa utforskar du de senaste lösningarna i drift och upptäcker morgondagens teknik. En komplett översikt av systemintegratörer, komponent- och robotleverantörer. Här får du svar på hur du kan automatisera din produktion effektivt för att stärka din konkurrenskraft.
30/5-3/6MünchenIFAT ENTSORGAMesse München. Världens största mässa för vatten, avlopp,avfall och råmaterial.
Juni
6-10Lisbon
Portugal
13th ECNDTDen 13:e konferensen om oförstörande provning hålls i Lissabon, Portugal
21-24MünchenAUTOMATICA mässan för automatiserad tillverkning och robotisering
Augusti
29/8-1/9StavangerONS 2022 Stor mässa om energi - innovationer och teknik. Hålls vartannat år
September
12-17ChicagoIMTS 2022 Chicago The Americas' Largest Manufacturing ShowThe International Manufacturing Technology Show is one of the largest industrial trade shows in the world, featuring 1,900 exhibitors and 100,000 visitors. The event is held every two years in September at McCormick Place, Chicago.
13-17StuttgartAMBInternationell mässa för metallbearbetning
Oktober
4-7StuttgartBondexpoMässa om industriell fästteknik och fästelement
25-28HannoverEUROBLECHPlåtmässa med innovationer för smart plåtbearbetning
November
29/11-1/12DüsseldorfVALVE WORLD EXPOInternationell mässa för ventiler och tillbehör

2023

DatumPlatsNamnInfo
Januari
18-21GöteborgAutomässanAutomässan är Nordens största mötesplats för motorbranschens service- och eftermarknad.
På plats finns branschens ledande tillverkare, importörer, leverantörer och grossister. www.automassan.se
Juni
12-16DûsseldorfMETEC Internationell mässa för gruvindustri och metallurgi​
12-16DüsseldorfGIFADüsseldorf. Internationell mässa för metallindustrin​